Biergroep bijeenkomst - Voordracht Peter Bouman

Over dit evenement

Categorie
Bier
Organisator
Bier commissie
Datum en tijd
21 nov. 2022 19:30 - 22:30
Locatie
Het Steeltje in De Locht

Voordracht "Barrel aging" met proeverij door Peter Bouman op 21 nov 2022

Voor de bijeenkomst van de Biergroep  op maandag 21 november hebben we een bijzondere spreker uitgenodigd. Aanvankelijk stond deze lezing gepland in maart 2020 maar moesten we deze cancelen vanwege Corona.

Peter Bouman, brouwmeester bij Brouwerij “in de Nacht” uit Weert, bespreekt deze avond wat houtlagering doet met bier. Het kan gaan om lagering in houten fusten maar ook het toevoegen van houtsnippers.  Waarom worden bepaalde bieren mooier door houtlagering en anderen niet? Hoe kun je infectierisico verlagen?

Tijdens de demo krijgen we verschillende voorbeelden van houtgerijpte bieren te proeven. Omdat Peter deze lezing met proeverij ook al eerder verzorgde voor het BKG weten we dat het interessant en leerzaam is.

Omdat de kosten voor deze avond aanzienlijk hoger zijn dan voor een normale avond verzoeken we de deelnemers om een bijdrage in de kosten ad 5,- euro. Dit is minder dan de helft van de werkelijke kosten. Het aantal deelnemers is gelimiteerd,  het is daarom nodig om je aan te melden voor 14 november 2022

Aanmelden kan via de groene knop "Tickets kopen" aan de linkerzijde van deze pagina. Graag opgeven voor 14 november.  Leden die zich in maart 2020 al hadden aangemeld moeten zich nu opnieuw anmelden maar hoeven niet te betalen, anders  aub € 5,00 betalen via dit betaalverzoek: 

 https://diensten.snsbank.nl/online/betaalverzoek/#/7392241727550936-YSHwOcrxHICl7ENfQhKfwcfyE5X4R9Kz

Deze link is geldig t/m 18-11-2022.

Dank je wel!

 

 

Deelnemers

Je moet ingelogd zijn om alle deelnemers te zien

Onze sponsoren