Cursus Tripel

Tripel (cursusbier <2020)

Datum: december 2016
Van: Dionysos
Klasse: C
Bier stijl: Tripel

Recept gegevens

Batchgrootte: 20 liter
Kooktijd: 70 min
Alcohol percentage: 8.1%
Begin SG: 1073
Eind SG: 1017
EBC (kleur): 19
IBU (bitterheid): 27

Ingrediënten

IngrediëntHoeveelheidKooktijdWaardeBijzonderheden
Pilsmout4.6 kg
3 EBC
Tarwemout licht0.3 kg
3 EBC
Münchener mout0.25 kg
15 EBC
Cara Hell0.9 kg
25 EBC
Nothern brewer30 gram70 min7.2%Bloemen
Saaz30 gram5 min3.3%Bloemen
Witte kandijsuiker250 gram10 min

Koriander8 gram10 min
Gekneusd
Sinaasappelschil4 gram10 min

Danstar Nottingham








Maisch schema

Temperatuur [C]52  62  72  78        
Tijd [min]1540305

Opmerkingen van de brouwer

Dit is het bier dat wordt gebrouwen op de praktijkdag van de cursus 'Bierbrouwen voor beginners'. 

Recept downloaden

Klik hier

Onze sponsoren