Workshop zuurkool maken

Over dit evenement

Categorie
Culinair & kaas
Organisator
Culinair & kaas commissie
Datum en tijd
23 okt. 2022 14:00 - 17:00
Locatie
Brouwerij, De Locht

Beste leden van Dionysos,

Nu de  mooie zomer voorbij is en de dagen weer beginnen te korten kunnen we weer gaan genieten van een lekkere zuurkoolschotel.

Wat gaan we doen?

Zuurkool maken op de locht.

Op zondag 23 oktober is er een demo zuurkool maken vanuit Dionysos culinair. Met de Locht hebben we afgesproken dat onze leden in de Locht die dag ook zuurkool mogen maken, net zoals we dat een paar jaar geleden hebben gedaan.

We willen deze activiteit openstellen voor alle leden van onze vereniging. Graag wel aanmelden via de website. Dat kan via de groene knop 'Aanmelden' aan de linkerkant. 

Zijn er veel aanmeldingen kan het zijn dat we de activiteit verdelen over zaterdag en zondag maar vooralsnog is het alleen de zondag.

Er worden witte kolen geschaafd en deze worden op de traditionele manier ingelegd in potten van steen. Maar het is natuurlijk ook mogelijk om ze in emmers met een waterslot te starten. Denk eraan om zelf een zuurkoolpot en stamper en witte wijn of karnemelk mee te nemen. Voor kool en de rest van de ingrediënten wordt gezorgd.

Met vriendelijke groet,

Ella en Marga

Deelnemers

Je moet ingelogd zijn om alle deelnemers te zien

Onze sponsoren