Over de culinair & kaas groep

Dionysos Culinair & Kaas heeft als doel een verbinding te vormen tussen de andere ambachtelijke groepen binnen het gilde door culinaire toepassingen van wijn, bier, likeur en kaas te (onder)zoeken, uit te proberen en te delen. We organiseren de meest uiteenlopende activiteiten waarbij we op een gezellige en ongedwongen manier culinaire onderwerpen en thema’s behandelen en samen met en van elkaar leren, dingen proeven en maken. We doen dit in diverse formats; een workshop, een presentatie, een proeverij of gewoon een gezellige middag/avond waarbij iedereen een klein hapje binnen een bepaald thema maakt. 

Na een periode van actief kaasmaken binnen het gilde in het verleden, was deze activiteit al enkele jaren tot stilstand gekomen. In 2017 geleden hebben een aantal leden van Dionysos Culinair dit ambacht binnen de vereniging weer nieuw leven ingeblazen en opnieuw voorzichtig begonnen met kaasmaken. Uitgangspunt hierbij was de beschrijving m.b.t. kaasmaken die nog op zolder in het brouwhuis, bij de kaasvormen e.d. aanwezig was. Onze kaasmakers hebben daarnaast veel informatie van internet ingewonnen en hebben zich het ambacht, met wisselend succes, eigen gemaakt. De kaasgroep is nu zover dat er al enkele kaasworkshops voor Dionysosleden gegeven zijn. Bij voldoende deelname kunnen die in de toekomst ook weer gaan plaatsvinden. De data hiervoor, meestal 2 keer per jaar, worden in het jaarprogramma opgenomen.

Dionysos Culinair & Kaas staat open voor alle leden van Gilde Dionysos, hou de agenda in de gaten en meld je aan als er activiteiten zijn die je aanspreken.

Onze sponsoren