Over de bier groep

Bier is de drank, welke door middel van een brouwproces wordt verkregen uit de suikers van gemout graan, meestal gerst en water. Deze suikeroplossing, ook wel wort genoemd, wordt met hop aan de kook gebracht. Met behulp van biergist vindt daarna een vergisting plaats, waarbij de opgeloste suikers in nagenoeg gelijke delen alcohol en koolzuur worden omgezet. Na een paar weken rusten is het vervolgens tijd om te genieten van een zelf gebrouwen bier. 

De biergroep van Dionysos organiseert het hele jaar door vele activiteiten. Zo hebben we 8 tot 10 keer per jaar een bier contact avond waar we lezingen geven, ervaringen uitwisselen, bier proeven, samen recepten maken, brouw software bespreken, informatie over zelf gebouwde brouw installaties delen en nog veel meer. Het zijn niet alleen gezellige avonden, je steekt er als bierbrouwer ook altijd wat van op. Verder organiseren we jaarlijks een uitstapje naar een brouwerij, gaan we met een groep naar het ONK, brouwen we gezamenlijk bier op de Bierbrouwersdag en strijden we elk jaar om een bokaal voor het beste bier van het jaar.

De biergroep organiseert ook regelmatig brouwcursussen voor nieuwe leden. Deze cursus Bierbrouwen voor beginners wordt gegeven aan een kleine groep van 8 tot 10 personen in de Museumbrouwerij van Streekmuseum de Locht in Melderslo. Klik hier voor meer informatie over deze cursus. 

De biergroep van Dionysos is niet alleen één van de grootste en meest actieve brouwverenigingen van Nederland maar ook één van de meest succesvolle op nationale wedstrijden. Dus zowel voor beginnende als gevorderde bierbrouwers is Dionysos een vereniging waar je plezier kunt hebben én je hobby naar een hoger niveau kunt tillen. 

Mocht je vragen hebben over bierbrouwen of onze activiteiten, stuur dan een email naar: biercommissie@gildedionysos.nl.  

Onze sponsoren