Cursus

Cursus bierbrouwen voor beginners 

Dionysos organiseert regelmatig brouwcursussen voor nieuwe leden. Deze cursus Bierbrouwen voor beginners wordt gegeven aan een kleine groep van 8 tot 10 personen in de Museumbrouwerij van Streekmuseum de Locht in Melderslo. Kijk ook eens op de website van Streekmuseum de Locht en op de andere gedeelten van onze website voor meer informatie over de activiteiten van ons gilde.

De cursus bestaat uit 1 avond (meestal een woensdag) theorie en 1 hele dag (vaak de zaterdag erna) praktijk.

Tijdens de praktijk-dag brouwen de cursisten in een groepje ( 3 – 5 pers) onder begeleiding zelf een bier. Daarna is iedereen, eventueel onder begeleiding van een van onze ervaren bierbrouwers, in staat om thuis zijn/haar eigen bier te brouwen. Enkele maanden later is er een terugkomdag waarop het eerste zelf gebrouwen bier wordt gekeurd en gezamenlijk geproefd. De cursisten ontvangen daarvan een oorkonde.

De cursus kost 67,50 euro. Voor dit bedrag krijg je, behalve de cursus, een cursusboek, een pakket ingrediënten voor het brouwen van ca. 20 liter eigen bier, een jaarlidmaatschap van het gilde en toegang tot onze maandelijkse bijeenkomsten en alle activiteiten van het gilde.

De meeste activiteiten worden georganiseerd in de Museumbrouwerij in streekmuseum de Locht in Melderslo. Dit is ook ons thuishonk waar we onze maandelijkse bijeenkomsten houden.

In deze brouwerij bevindt zich een micro-brouwerij waar door de hobbybrouwers van Gilde Dionysos gebrouwen kan worden. Dus als je de cursus gevolgd hebt en je beschikt nog niet over de benodigde spullen om thuis te brouwen dan bestaat de mogelijkheid om je eerste bier ook in de Museumbrouwerij (onder begeleiding) te brouwen.

Beide cursussen van november 2021 zijn vol geboekt. De volgende cursus Bierbrouwen voor beginners in 2022 staat nog niet gepland. Deze cursus wordt  gegeven op ....    (theorieavond met alle deelnemers) en ..  (praktijk-dag: is één dag maar de deelnemers worden in twee groepen verdeeld).

Heb je nog vragen over de cursus mail dan naar:    biercontact@gildedionysos.nlOnze sponsoren