Zurkool maken op de Locht
Over dit evenement
- Categorie
- Culinair & kaas
- Organisator
- Culinair & kaas commissie
- Datum en tijd
- 20 okt. 2024 12:00 - 16:30
- Locatie
- De Locht
Beste culi’s en overige leden van gilde Dionysos,
Nu de zomer voorbij is en de dagen weer beginnen te korten kunnen we weer gaan genieten van een lekkere zuurkoolschotel.
Op zondag 20 oktober 2024 verzorgt culinair een demo zuurkool maken in de Locht.
Heb je altijd al een keer zelf zuurkool willen maken, dan kun je je hiervoor opgeven. Natuurlijk mag je je ook opgeven als je al een geroutineerde zuurkoolmaker bent en voor de gezelligheid samen zuurkool wil maken.We gaan die dag zuurkool maken van witte en rode kolen. Er worden witte kolen geschaafd en deze worden op de traditionele manier ingelegd in potten van steen. Maar het is ook mogelijk om dit in emmers met een waterslot te doen. Denk eraan om een stamper en witte wijn of karnemelk mee te nemen. Voor kool en de rest van de ingrediënten
Het fermenteren kan natuurlijk ook met andere groente, bijvoorbeeld spruiten of tomaten.
Daarvoor zullen ook recepten geven en er zijn ook gefermenteerde groente om te proeven.
Als je graag die dag wilt komen meld je dan aan voor 7 oktober via deze link https://www.gildedionysos.nl/activiteiten/zurkool-maken-op-de-locht
We willen graag voor iedereen voldoende kolen en andere ingrediënten hebben.
Als je je aanmeldt krijg je van ons een mail ter bevestiging.
Graag tot 20 oktober.
Deelnemers
Je moet ingelogd zijn om alle deelnemers te zien