Eiweiss (honig-witbier)

Eiweiss 3

Datum plaatsing: feb 2022
Van: Joop Nohlmans
Klasse: A
Bier stijl: Witbier met honing

Recept gegevens

Batchgrootte: 20 liter
Kooktijd: 70 min
Alcohol percentage: 5,9%
Begin SG: 1052
Eind SG: 1012
EBC (kleur): 8
IBU (bitterheid): 15

Ingrediënten

 Ingrediënt                     Hoeveelheid    Kooktijd  Waarde    Bijzonderheden   
 Pilsmout 2,4 Kg
 3 EBC
 Tarwemout 1,6 Kg
 3 EBC
 Tarwevlokken 0,24 Kg
 2,6
 Havervlokken 0,08 Kg
 0,8





 Northern Brewer hop 14 gram 70 min 8,4%  Hop bloemen
 Cascade hop 10 gram 1 min 5,9% Hop bloemen
 Gist: Safbrew WB06     11 g

  1 zakje 


Maisch schema

Temperatuur [C]     45   52   62   72    78    
Tijd [min]
 10 50 30  5


Opmerkingen van de brouwer

Honing toevoegen na het koken als de vlam uit is.

Corrigeer de hoeveelheid bitterhop na aankoop van de hop als het alphazuur % anders is.

Recept downloaden

Recept als Excel blad downloaden:  klik hier

Onze sponsoren