IJwit (witbier)
IJwit (kloonbier van 't IJ)
Datum: maart 2020
Van: Wil Peters
Klasse: A
Bier stijl: Witbier (B)
Recept gegevens
Batchgrootte: 25 liter
Kooktijd: 70 min
Alcohol percentage: 6%
Begin SG: 1054
Eind SG: 1013
EBC (kleur): 9,2
IBU (bitterheid): 20,3
Ingrediënten
Ingrediënt | Hoeveelheid | Kooktijd | Waarde | Bijzonderheden |
---|---|---|---|---|
Pilsmout | 3,0 kg | 3 EBC | ||
Tarwemout | 2,8 | 3 EBC | ||
Hallertau Perle | 38 gram | 70 min | 4,8% | Pallet (neem bij hopbloemen 10% meer) |
Saaz | 15 gram | 1 min | 2 % | Hop bloemen |
Hallertau mittelfrüh | 13 gram | 1 min. | 2,9% | Hop bloemen |
Koriander | 6 gram | 10 min | Gekneusd | |
Citroenschil vers | 20 gr | 10 min | Gebruik een biologische (geen beschermlaag) | |
Gist: Safbrew WB06 | 2 x 11 g | 2 zakjes |
Maisch schema
Temperatuur [C] | 53 | 62 | 72 | 78 | |
Tijd [min] | 10 | 50 | 30 | 5 |
Opmerkingen van de brouwer
Dit bier is als kloonbier door diverse brouwers gebrouwen en na proeven is het recept bijgesteld met dit recept als resultaat.
Recept downloaden
Recept als Excel blad downloaden: klik hier