Weizen (D)

Weizen

Datum: feb 2018
Van: Wil Peters
Klasse: A
Bier stijl: Weizen

Recept gegevens

Batchgrootte: 20 liter
Kooktijd: 70 min
Alcohol percentage: 5,9%
Begin SG: 1053
Eind SG: 1012
EBC (kleur): 11
IBU (bitterheid): 14,5

Ingrediënten

 Ingrediënt                     Hoeveelheid    Kooktijd  Waarde    Bijzonderheden   
 Pilsmout 3 Kg
 3 EBC
 Tarwemout 3 Kg
 3 EBC





 Hallertau mittelfrüh 20 gram 70 min 5,7%  Hop bloemen
 Hallertau mittelfrüh 10 gram 1 min 4,8% Hop bloemen
 Gist: Safbrew WB06     11 g

  1 zakje per 20L     


Maisch schema

Temperatuur [C]     44   50   62   72    78    
Tijd [min] 10 10 30 20  5


Opmerkingen van de brouwer

Dit is een fruitige neutrale Weizen. Vergisting bij 18- 20C. Bij hogere Temperatuur onstaan meer esters en wordt het fruitiger.  Hop: als alternatief kun je ook Hallertau Perle gebruiken. Corrigeer altijd de hoeveelheid bitterhop na aankoop van de hop als het alphazuur % anders is.

Recept downloaden

Recept als Excel blad downloaden:  klik hier

Onze sponsoren