Weizen (D)
Weizen
Datum: feb 2018
Van: Wil Peters
Klasse: A
Bier stijl: Weizen
Recept gegevens
Batchgrootte: 20 liter
Kooktijd: 70 min
Alcohol percentage: 5,9%
Begin SG: 1053
Eind SG: 1012
EBC (kleur): 11
IBU (bitterheid): 14,5
Ingrediënten
Ingrediënt | Hoeveelheid | Kooktijd | Waarde | Bijzonderheden |
---|---|---|---|---|
Pilsmout | 3 Kg | 3 EBC | ||
Tarwemout | 3 Kg | 3 EBC | ||
Hallertau mittelfrüh | 20 gram | 70 min | 5,7% | Hop bloemen |
Hallertau mittelfrüh | 10 gram | 1 min | 4,8% | Hop bloemen |
Gist: Safbrew WB06 | 11 g | 1 zakje per 20L |
Maisch schema
Temperatuur [C] | 44 | 50 | 62 | 72 | 78 |
Tijd [min] | 10 | 10 | 30 | 20 | 5 |
Opmerkingen van de brouwer
Dit is een fruitige neutrale Weizen. Vergisting bij 18- 20C. Bij hogere Temperatuur onstaan meer esters en wordt het fruitiger. Hop: als alternatief kun je ook Hallertau Perle gebruiken. Corrigeer altijd de hoeveelheid bitterhop na aankoop van de hop als het alphazuur % anders is.
Recept downloaden
Recept als Excel blad downloaden: klik hier