Weizen Tieske

Weizen Tieske

Datum publucatie: feb 2018
Van: Thijs Hendricks
Klasse: A
Bier stijl: Weizen

Recept gegevens

Batchgrootte: 15 liter
Kooktijd: 90 min
Alcohol percentage: 6%
Begin SG: 1053
Eind SG: 1012
EBC (kleur): 11
IBU (bitterheid): 16

Ingrediënten

 Ingrediënt                     Hoeveelheid    Kooktijd  Waarde    Bijzonderheden   
 Vienna mout 1.26 Kg
 7 EBC
 Tarwemout 1,755 Kg
 3 EBC





 Hallertau tradition 13,5 gram 90 min 5,8%  Hop pallets
 Saaz 9 gram 1 min 3,5% Hop bloemen
Gist: Wye East 3068 smack pack

 Weihenstephaner
 Gist alternatief: Safbrew WB06     11 g

  1 zakje per 20L     


Maisch schema

Temperatuur [C]     44   50   63   72    78    
Tijd [min]
 10 15 60  5


Opmerkingen van de brouwer

Corrigeer altijd de hoeveelheid bitterhop na aankoop van de hop als het alphazuur % anders is dan in dan in het recept.

Recept downloaden

Recept als Excel blad downloaden:  klik hier

Onze sponsoren