Weizen Tieske
Weizen Tieske
Datum publucatie: feb 2018
Van: Thijs Hendricks
Klasse: A
Bier stijl: Weizen
Recept gegevens
Batchgrootte: 15 liter
Kooktijd: 90 min
Alcohol percentage: 6%
Begin SG: 1053
Eind SG: 1012
EBC (kleur): 11
IBU (bitterheid): 16
Ingrediënten
Ingrediënt | Hoeveelheid | Kooktijd | Waarde | Bijzonderheden |
---|---|---|---|---|
Vienna mout | 1.26 Kg | 7 EBC | ||
Tarwemout | 1,755 Kg | 3 EBC | ||
Hallertau tradition | 13,5 gram | 90 min | 5,8% | Hop pallets |
Saaz | 9 gram | 1 min | 3,5% | Hop bloemen |
Gist: Wye East 3068 | smack pack | Weihenstephaner | ||
Gist alternatief: Safbrew WB06 | 11 g | 1 zakje per 20L |
Maisch schema
Temperatuur [C] | 44 | 50 | 63 | 72 | 78 |
Tijd [min] | 10 | 15 | 60 | 5 |
Opmerkingen van de brouwer
Corrigeer altijd de hoeveelheid bitterhop na aankoop van de hop als het alphazuur % anders is dan in dan in het recept.
Recept downloaden
Recept als Excel blad downloaden: klik hier