Witbier van Herman


Witbier met limoen  


Datum: 12 juni 2024
Van: Herman van Horssen
Klasse: A
Bier stijl: Witbier (B)

Met dit bier behaalde Herman de 1e plaats bij een Witbier-proeverij op de Dionysos Biergroepbijeenkomst van maandag 10 juni 2024. Aan deze blind proeverij deden zowel amateurbieren als commerciele bieren mee.

Herman had het bier op een Graifather G30 gebrouwen. Het recept is hier iets aangepast zodat je het handmatig kunt brouwen.


Recept gegevens

Batchgrootte: 20 liter
Kooktijd: 60 min
Alcohol percentage: 5%
Begin SG: 1045
Eind SG: 1007
EBC (kleur): 7
IBU (bitterheid): 11

Ingrediënten

 Ingrediënt                     Hoeveelheid    Kooktijd  Waarde    Bijzonderheden   
 Pilsmout  1,87 kg
 4 EBC Swaen
 Tarwemout  0,94 Kg
 4 EBC Swaen
 Pale mout  0,54 Kg
 7,5 EBC Swaen
 Tarwevlokken 0,62 Kg
 4 EBC
 Suiker 0,2 Kg
 0





 East Kent Goldings 17 gram 60 min 5,3 % Hopbloemen
 Saaz  14 gram 1 min 2,4 % Hop bloemen
 Sinaasappelschil 13 gram 5 min.
 Zoet, droog
 Koriander 22 gram 5 min
 Licht gekneusd
 Limoenschil vers 20 gr 5 min
 Gebruik een biologische (geen beschermlaag) 
 Gistvoeding 1 theelepel 15 min

 Gist: Wyeast Labs 3944     1 smack pack

  Giststarter van 700 ml


Maisch schema

Temperatuur [C]     52    67   78             
Tijd [min] 10 60 10


.Recept downloaden

Recept als Excel blad downloaden:  klik hier

Het originele recept voor de G30 in Brewfather formaat vind je hier: https://web.brewfather.app/share/oioLtAkFqNWZRV


Onze sponsoren