Witbier van Herman
Witbier met limoen
Datum: 12 juni 2024
Van: Herman van Horssen
Klasse: A
Bier stijl: Witbier (B)
Met dit bier behaalde Herman de 1e plaats bij een Witbier-proeverij op de Dionysos Biergroepbijeenkomst van maandag 10 juni 2024. Aan deze blind proeverij deden zowel amateurbieren als commerciele bieren mee.
Herman had het bier op een Graifather G30 gebrouwen. Het recept is hier iets aangepast zodat je het handmatig kunt brouwen.
Recept gegevens
Batchgrootte: 20 liter
Kooktijd: 60 min
Alcohol percentage: 5%
Begin SG: 1045
Eind SG: 1007
EBC (kleur): 7
IBU (bitterheid): 11
Ingrediënten
Ingrediënt | Hoeveelheid | Kooktijd | Waarde | Bijzonderheden |
---|---|---|---|---|
Pilsmout | 1,87 kg | 4 EBC | Swaen | |
Tarwemout | 0,94 Kg | 4 EBC | Swaen | |
Pale mout | 0,54 Kg | 7,5 EBC | Swaen | |
Tarwevlokken | 0,62 Kg | 4 EBC | ||
Suiker | 0,2 Kg | 0 | ||
East Kent Goldings | 17 gram | 60 min | 5,3 % | Hopbloemen |
Saaz | 14 gram | 1 min | 2,4 % | Hop bloemen |
Sinaasappelschil | 13 gram | 5 min. | Zoet, droog | |
Koriander | 22 gram | 5 min | Licht gekneusd | |
Limoenschil vers | 20 gr | 5 min | Gebruik een biologische (geen beschermlaag) | |
Gistvoeding | 1 theelepel | 15 min | ||
Gist: Wyeast Labs 3944 | 1 smack pack | Giststarter van 700 ml |
Maisch schema
Temperatuur [C] | 52 | 67 | 78 | ||
Tijd [min] | 10 | 60 | 10 |
.Recept downloaden
Recept als Excel blad downloaden: klik hier
Het originele recept voor de G30 in Brewfather formaat vind je hier: https://web.brewfather.app/share/oioLtAkFqNWZRV