Avondzon (Blond)
Avondzon (Blond)
Geinspireerd door "Zwarte Raaf" van HJ die tijdens het ONK werd verschonken als prototype bier.
Datum: 3-12-2023
Van: Wil Peters
Klasse: C
Bier stijl: Blond (met 37% tarwe en haver)
Recept gegevens
Batchgrootte: 20 liter
Kooktijd: 75 min
Alcohol percentage: 7,0%
Begin SG: 1064
Eind SG: 1015
EBC (kleur): 29,8
IBU (bitterheid): 25,5
Het recept was door Wil gemaakt voor 30L en is omgerekend naar 20L.
Ingrediënten
Ingrediënt | Hoeveelheid | Kooktijd | Waarde | Bijzonderheden |
---|---|---|---|---|
Pilsmout | 2,335 kg | 3 EBC | ||
Munchener type 2 | 0,634 kg | 20-25 EBC | ||
Cara 120 | 0,467 | 120 EBC | ||
Tarwe licht | 1,334 | 3 EBC | ||
Tarwe donker | 0,374 | 15 EBC | ||
Haver (gemout) | 67 g | 5 EBC | (vlokken kan ook) | |
Citra | 14 gram | 75 min | 12,8% | Hop bloemen |
Hallertau Mittelfrüh | 14 gram | 75 min | 4,1% | Hop bloemen |
Hallertau Mittelfrüh | 20 gram | 2 min | 4,1% | Hop Bloemen |
Gist: ABBiotek Heritage Am. Ale | 11 g | Door SBI geponsord op ONK 2023 | ||
Koriander gekneusd | 6 g | 10 min | ||
Sinasappelschil gedroogd | 6 g | 10 min |
Maisch schema
Temperatuur [C] | 50 | 62 | 72 | 78 | |
Tijd [min] | 10 | 30 | 30 | 5 |
.
Info voor de brouwer
Brouw dit 3 granenbier in het voorjaar om er in de (na-)zomer op het terras van te genieten bij een ondergaande zon. Door de tarwe en de Citra-hop is dit een fris en zeer aromatisch bier.
Veel succes!