Barley wine (voor op vat)
Barley wine voor lagering op hout in de Locht
Datum: maart 2021
Van: Wil Peters
Klasse: C
Bier stijl: Barley wine UK
Project: Dionysos blend Quadrupel op hout
Volgens dit recept werd door de Dionysos brouwers thuis een bier gebrouwen voor lagering op hout. De bieren werden na de nagisting in mei 2021 samengevoegd en de blend wordt gelagerd op houten vaten in de Brouwerij in de Locht.
Recept gegevens
Batchgrootte: 20 liter
Kooktijd: 70 min
Alcohol percentage: 10,1%
Begin SG: 1094
Eind SG: 1020
EBC (kleur): 28,5
IBU (bitterheid): 37,6
Ingrediënten
Ingrediënt | Hoeveelheid | Kooktijd | Waarde | Bijzonderheden |
---|---|---|---|---|
Palemout | 6,75 kg | 7 EBC | ||
Cara hell | 0,57 kg | 25 EBC | ||
East Kent Goldings | 86 gram | 75 min | 5,1% | Bloemen |
East Kent Goldings | 29 gram | 2 min | 5,1% | Bloemen |
Witte kandijsuiker | 800 g | 10 min | 0 EBC | |
Gist: Saf Ale BE-256 | Korrelgist 1 zakje/20L | |||
Wyeast #3787 | alternatief voor BE-256 | |||
Opkweek uit Westmalle | alternatief voor BE-256 | |||
Maischwater | 18,1 L | Bij 2,5 L/Kg | ||
Spoelwater: 20L | 20 L | Bij gemiddeld koken |
Maisch schema
Temperatuur [C] | 52 | 65 | 72 | 78 | |
Tijd [min] | 10 | 70 | 20 | 5 |
Opmerkingen van de brouwer
Dit bier is ook zonder lagering op een houten vat al een genot
Recept als Excel blad downloaden: klik hier