Barley wine (voor op vat)

Barley wine voor lagering op hout in de Locht

Datum: maart 2021
Van: Wil Peters
Klasse: C
Bier stijl: Barley wine UK

Project: Dionysos blend Quadrupel op hout

Volgens dit recept werd door de Dionysos brouwers thuis een bier gebrouwen voor lagering op hout. De bieren werden na de nagisting in mei  2021 samengevoegd en de blend wordt gelagerd op houten vaten in de Brouwerij in de Locht.

Recept gegevens

Batchgrootte: 20 liter
Kooktijd: 70 min
Alcohol percentage: 10,1%
Begin SG: 1094
Eind SG: 1020
EBC (kleur): 28,5
IBU (bitterheid): 37,6

Ingrediënten

 Ingrediënt Hoeveelheid  Kooktijd  Waarde   Bijzonderheden 
 Palemout 6,75 kg
 7 EBC
 Cara hell 0,57 kg
 25 EBC





 East Kent Goldings 86 gram 75 min 5,1% Bloemen
 East Kent Goldings 29 gram 2 min 5,1% Bloemen





 Witte kandijsuiker 800 g10 min 0 EBC





 Gist: Saf Ale BE-256


 Korrelgist 1 zakje/20L
 Wyeast #3787


 alternatief voor BE-256
Opkweek uit Westmalle


 alternatief voor BE-256
Maischwater18,1 L

 Bij 2,5 L/Kg
 Spoelwater: 20L 20 L

 Bij gemiddeld koken

Maisch schema

Temperatuur [C]  52   65   72   78        
Tijd [min] 10 70 20 5


Opmerkingen van de brouwer

Dit bier is ook zonder lagering op een houten vat al een genot

Recept als Excel blad downloaden:  klik hier



Onze sponsoren