Blont van Peter
Blond van Peter Gijsen
Aanmaakdatum voor de site: 5-12-2023
Recept van: Peter Gijsen
Klasse: C
Bier stijl: Blond
Dit bier, door Peter gebrouwen op 13 jan 2023, is bij de Dionysosbokaalkeuring in nov 2023 beloond met 85 punten. Mede door dit resultaat behaalde Peter de 3e plaats bij deze keuring
Recept gegevens
Batchgrootte: 20 liter
Kooktijd: 70 min
Alcohol percentage: 6,9%
Begin SG: 1063
Eind SG: 1012
EBC (kleur): 10
IBU (bitterheid): 24,3
Ingrediënten
Ingrediënt | Hoeveelheid | Kooktijd [min] | Waarde | Bijzonderheden |
---|---|---|---|---|
Pilsmout | 4,5 Kg | 3 EBC | ||
Munchener type 1 | 0,5 Kg | 15 EBC | ||
Pallemout | 0,2 Kg | 7 EBC | ||
Nothern Brewer | 30 gram | 70 | 6,0% | Hop bloemen |
Spalt Select | 30 gram | 2 | 4,2% | Hop bloemen |
Kardemon | 0,1 g | 10 | 4 korreltjes gekneusd | |
Koriander | 6 g | 10 | Gekneusd | |
Bittere sinasappelschil | 4 g | 10 | gedroogd | |
Rietsuiker | 200 g | 10 | 6 EBC | |
Honing | 25 g | 10 | 2 EBC | |
Gist: 1214 Belgian Abbey | 1 smack pack | WyEast | ||
Maisch schema
Temperatuur [C] | 53 | 62 | 72 | 78 | |
Tijd [min] | 10 | 40 | 20 | 5 |
.
Info voor de brouwer
Dit bier bier is door Peters Gijsen in jan 2023 gebrouwen en in okt 2023 gekeurd door BKG keurmeesters voor de Dionysosbokaal.
Opmerkingen op keuringsformulier van 31-10-2023:
Mooi uitnodigend bier met een mooie schuimkraag, helder, hoog koolzuur-gehalte. Vloeit mooi droog uit met een lang-hangende hop-bitterheid. Een mooi goed doordrinkbare bitter-blond, maar meer kruidig dan fruitig. Mischien met een ander (ver)gist(ing) de fruitigheid meer naar voren laten komen
Recept downloaden als Excel-blad: Klik hier