Blont van Peter

Blond van Peter Gijsen


 Aanmaakdatum voor de site: 5-12-2023
 Recept van: Peter Gijsen 
 Klasse: C
 Bier stijl: Blond

Dit bier, door Peter gebrouwen op 13 jan 2023, is bij de Dionysosbokaalkeuring in nov 2023 beloond met 85 punten. Mede door dit resultaat behaalde Peter de 3e plaats bij deze keuring

Recept gegevens

Batchgrootte: 20 liter
Kooktijd: 70 min
Alcohol percentage: 6,9%
Begin SG: 1063
Eind SG: 1012
EBC (kleur): 10
IBU (bitterheid): 24,3

Ingrediënten

 Ingrediënt                     Hoeveelheid    Kooktijd [min]   Waarde    Bijzonderheden   
 Pilsmout 4,5 Kg
 3 EBC
 Munchener type 1 0,5 Kg
 15 EBC 
 Pallemout 0,2 Kg
 7 EBC
 Nothern Brewer 30 gram  70   6,0% Hop bloemen
 Spalt Select 30 gram  2   4,2% Hop bloemen
 Kardemon 0,1 g  10 
 4 korreltjes gekneusd 
 Koriander 6 g  10
 Gekneusd
  Bittere sinasappelschil  4 g  10
 gedroogd
 Rietsuiker  200 g  10 6 EBC
 Honing 25 g  10 2 EBC
 Gist: 1214 Belgian Abbey  1 smack pack

 WyEast





Maisch schema

 Temperatuur [C]     53    62   72   78        
 Tijd [min] 10 40 20 5


.

Info voor de brouwer

Dit bier bier is door Peters Gijsen in jan 2023 gebrouwen en in okt 2023 gekeurd door BKG keurmeesters voor de Dionysosbokaal.

Opmerkingen op keuringsformulier van 31-10-2023:

Mooi uitnodigend bier met een mooie schuimkraag, helder, hoog koolzuur-gehalte. Vloeit mooi droog uit met een lang-hangende hop-bitterheid. Een mooi goed doordrinkbare bitter-blond, maar meer kruidig dan fruitig. Mischien met een ander (ver)gist(ing) de fruitigheid meer naar voren laten komen


Recept downloaden als Excel-blad:   Klik hier

Onze sponsoren