Cursus Tripel

Tripel (cursusbier 2016)

Datum: december 2016
Van: Dionysos
Klasse: C
Bier stijl: Tripel

Recept gegevens

Batchgrootte: 20 liter
Kooktijd: 70 min
Alcohol percentage: 8.1%
Begin SG: 1073
Eind SG: 1017
EBC (kleur): 19
IBU (bitterheid): 27

Ingrediënten

Ingrediënt Hoeveelheid  Kooktijd  Waarde  Bijzonderheden 
Pilsmout 4.6 kg
3 EBC
Tarwemout licht 0.3 kg
3 EBC
Münchener mout 0.25 kg
15 EBC





Cara Hell 0.9 kg
25 EBC
Nothern brewer 30 gram70 min7.2%Bloemen
Saaz 30 gram5 min3.3%Bloemen
Witte kandijsuiker 250 gram10 min
 evt 250g extra
Koriander 8 gram10 min
Gekneusd (niet te fijn) 
Sinaasappelschil 4 gram10 min
 gedroogd, niet bitter      
Danstar Nottingham    11g

 1 zakje

Maisch schema

 Temperatuur [C] 52  62  72  78        
 Tijd [min]1540305

Opmerkingen van de brouwer

Dit is het bier dat werd gebrouwen op de praktijkdagen van de cursus 'Bierbrouwen voor beginners' in 2016

Recept downloaden

Klik hier

Onze sponsoren