Cursus Tripel
Tripel (cursusbier 2016)
Datum: december 2016
Van: Dionysos
Klasse: C
Bier stijl: Tripel
Recept gegevens
Batchgrootte: 20 liter
Kooktijd: 70 min
Alcohol percentage: 8.1%
Begin SG: 1073
Eind SG: 1017
EBC (kleur): 19
IBU (bitterheid): 27
Ingrediënten
Ingrediënt | Hoeveelheid | Kooktijd | Waarde | Bijzonderheden |
---|---|---|---|---|
Pilsmout | 4.6 kg | 3 EBC | ||
Tarwemout licht | 0.3 kg | 3 EBC | ||
Münchener mout | 0.25 kg | 15 EBC | ||
Cara Hell | 0.9 kg | 25 EBC | ||
Nothern brewer | 30 gram | 70 min | 7.2% | Bloemen |
Saaz | 30 gram | 5 min | 3.3% | Bloemen |
Witte kandijsuiker | 250 gram | 10 min | evt 250g extra | |
Koriander | 8 gram | 10 min | Gekneusd (niet te fijn) | |
Sinaasappelschil | 4 gram | 10 min | gedroogd, niet bitter | |
Danstar Nottingham | 11g | 1 zakje |
Maisch schema
Temperatuur [C] | 52 | 62 | 72 | 78 | |
Tijd [min] | 15 | 40 | 30 | 5 |
Opmerkingen van de brouwer
Dit is het bier dat werd gebrouwen op de praktijkdagen van de cursus 'Bierbrouwen voor beginners' in 2016