Meibock cursus 2021

Meibock (cursusbier 2020/21)

 Datum: November 2021
 Van: Dionysos
 Klasse: C
 Bier stijl: Meibock/Lentebock

Recept gegevens

Batchgrootte: 20 liter
Kooktijd: 70 min
Alcohol percentage: 7%
Begin SG: 1063
Eind SG: 1015
EBC (kleur): 26
IBU (bitterheid): 29

Ingrediënten

Ingrediënt                     Hoeveelheid    Kooktijd  Waarde    Bijzonderheden   
 Pilsmout 2,1 kg
 3 EBC
 Tarwemout licht 0,45 kg
 3 EBC
 Münchener mout 2,5 kg
 15 EBC
 Cara Red 0,21kg
 40 EBC





 Citra 19 gram70 min 13,6% Hop bloemen
 East Kent goldings 20 gram2 min 4% Hop bloemen





Koriander 7g10 min
 Gekneusd (niet te fijn) 





Gist: Safale 05 11 g

 1 zakje





Maisch schema

Temperatuur [C]    53   62  72  78        
Tijd [min]1050305

Opmerkingen van de brouwer

Dit bier is door cursisten in de Locht gebrouwen op de praktijkdagen van de cursus 'Bierbrouwen voor beginners'  nov. 2021 

Recept downloaden

Klik hier

Onze sponsoren