Meibock cursus 2021
Meibock (cursusbier 2020/21)
Datum: November 2021
Van: Dionysos
Klasse: C
Bier stijl: Meibock/Lentebock
Recept gegevens
Batchgrootte: 20 liter
Kooktijd: 70 min
Alcohol percentage: 7%
Begin SG: 1063
Eind SG: 1015
EBC (kleur): 26
IBU (bitterheid): 29
Ingrediënten
Ingrediënt | Hoeveelheid | Kooktijd | Waarde | Bijzonderheden |
---|---|---|---|---|
Pilsmout | 2,1 kg | 3 EBC | ||
Tarwemout licht | 0,45 kg | 3 EBC | ||
Münchener mout | 2,5 kg | 15 EBC | ||
Cara Red | 0,21kg | 40 EBC | ||
Citra | 19 gram | 70 min | 13,6% | Hop bloemen |
East Kent goldings | 20 gram | 2 min | 4% | Hop bloemen |
Koriander | 7g | 10 min | Gekneusd (niet te fijn) | |
Gist: Safale 05 | 11 g | 1 zakje | ||
Maisch schema
Temperatuur [C] | 53 | 62 | 72 | 78 | |
Tijd [min] | 10 | 50 | 30 | 5 |
Opmerkingen van de brouwer
Dit bier is door cursisten in de Locht gebrouwen op de praktijkdagen van de cursus 'Bierbrouwen voor beginners' nov. 2021