Tripel cursus 2024

Tripel (cursusbier 2024)

Datum: oktober 2024
Van: Dionysos
Klasse: C
Bier stijl: Tripel

Recept gegevens

Batchgrootte: 20 liter
Kooktijd: 75 min
Alcohol percentage: 8.2%
Begin SG: 1075
Eind SG: 1018
EBC (kleur): 15
IBU (bitterheid): 26

Ingrediënten

Ingrediënt Hoeveelheid  Kooktijd  Waarde  Bijzonderheden 
Pilsmout 4.5 kg
 3 EBC
Tarwemout licht 0.28 kg
 3 EBC
Münchener mout 0.28 kg
 17 EBC
Cara Hell 0.85 kg
 25 EBC





Hallertau Perle 47 gram 75 min5,3%Bloemen
Saaz 30 gram 2min2,2%Bloemen
Witte kandijsuiker 500 gram10 min

Koriander 8 gram10 min
Gekneusd (niet te fijn) 
Sinaasappelschil 5 gram10 min
 gedroogd, niet bitter      
Danstar Nottingham    11g

 1 zakje

Maisch schema

 Temperatuur [C] 52  62  72  78        
 Tijd [min]1540305

Opmerkingen van de brouwer

Dit is het bier dat werd gebrouwen op de praktijkdag van de cursus 'Bierbrouwen voor beginners' in 2034

Recept downloaden

Als Excelblad:   Klik hier

Als pdf:   Klik hier

Onze sponsoren