Tripel Hans
Tripel Hans (a la Karmeliet)
Datum plaatsing: december 2021
Van: Dionysos
Klasse: C
Bier stijl: Tripel
Recept gegevens
Batchgrootte: 20 liter
Kooktijd: 70 min
Alcohol percentage: 8.2%
Begin SG: 1075
Eind SG: 1017
EBC (kleur): 13
IBU (bitterheid): 20
Ingrediënten
Ingrediënt | Hoeveelheid | Kooktijd | Waarde | Bijzonderheden |
---|---|---|---|---|
Pilsmout | 4.25 kg | 3 EBC | ||
Tarwemout licht | 0.425 kg | 3 EBC | ||
Gerstevlokken | 0.425 | |||
Cara Hell | 0.425 kg | 25 EBC | ||
Magnum hop | 14 gram | 70 min | 12% | Bloemen |
Saaz hop | 32 gram | 2 min | 3.3% | Bloemen |
Witte kandijsuiker | 0,8 Kg | 5 min | ||
Koriander | 8 gram | 10 min | Gekneusd (niet te fijn) | |
Sinaasappelschil | 17 gram | 10 min | vers, niet bitter | |
Safbrew T58 | 11g | 1 zakje |
Maisch schema
Temperatuur [C] | 52 | 62 | 72 | 78 | |
Tijd [min] | 10 | 30 | 30 | 5 |
Opmerkingen van de brouwer
Dit recept heeft Hans overgenomen van Guido en was bedoeld voor een halfautomaat. Hans heeft het zelf 2 maal met een halfautomaat gebrouwen met goed resultaat.
Aanvulling Wil:
Deze versie is aangepast zodat het past bij een handmatige brouwmethode (zoals op de cursus) met een brouwzaalrendement van 75 - 80%. Gebruik je een halfautomaat dan moet je het beslag dunner maken en minder spoelen. De titel doet vermoeden dat het een Karmeliet kloon is. Er zitten echter gerstevlokken in, in plaats van haver zoals in Karmeliet.