Tripel Hans

Tripel Hans (a la Karmeliet)

Datum plaatsing: december 2021
Van: Dionysos
Klasse: C
Bier stijl: Tripel

Recept gegevens

Batchgrootte: 20 liter
Kooktijd: 70 min
Alcohol percentage: 8.2%
Begin SG: 1075
Eind SG: 1017
EBC (kleur): 13
IBU (bitterheid): 20

Ingrediënten

Ingrediënt Hoeveelheid  Kooktijd  Waarde  Bijzonderheden 
 Pilsmout 4.25 kg
 3 EBC
 Tarwemout licht 0.425 kg
 3 EBC
 Gerstevlokken 0.425


 Cara Hell 0.425 kg
 25 EBC  





 Magnum hop 14 gram 70 min 7.2% Bloemen
 Saaz hop 32 gram 2 min 3.3% Bloemen
 Witte kandijsuiker    0,8 Kg 5 min

 Koriander 8 gram 10 min
 Gekneusd (niet te fijn)  
 Sinaasappelschil 17 gram 10 min
 vers, niet bitter      





 Safbrew T58    11g

 1 zakje

Maisch schema

 Temperatuur [C]   52   62   72   78        
 Tijd [min] 10 30 30 5

Opmerkingen van de brouwer

Dit recept heeft Hans overgenomen van Guido en was bedoeld voor een halfautomaat. Hans heeft het zelf 2 maal met een halfautomaat gebrouwen met goed resultaat.

Aanvulling Wil:

Deze versie is aangepast zodat het past bij een handmatige brouwmethode (zoals op de cursus) met een brouwzaalrendement van 75 - 80%. Gebruik je een halfautomaat dan moet je het beslag dunner maken en minder spoelen. De titel doet vermoeden dat het een Karmeliet kloon is. Er zitten echter gerstevlokken in, in plaats van haver zoals in Karmeliet.

Recept downloaden

Klik hier


Onze sponsoren