Westmalle tripel

Westmalle Tripel



9,5% alc

30 -40 IBU

12 EBC

Mash rendement 80%       Vergistingsrendement 76 -79%

Begin SG ong. 1083  Eind SG 1011 - 1015

Vergistingstemp. 19C oplopend naar 23C. Veel esters en banaan


Mout

Pilsmout 3   

Cara 15          10 -15%  afhankelijk van de kleur

Cara 120       (weinig tot geen)


Kristalsuiker: 25% van de (suiker-) storting bij 80% moutomzettingsrendement (= maish rendement)


Bitterhop


Spalt select of  Target

Styrian Goldings of

EK Goldings

Hallertau Perle (of mittelfruh)



Aromahop:  

Saaz

EK Goldings

Spalt


Gist

Weyeast 3787  (minder alternatief:  Lallemand Abbaye of BE 256 )


Hoofdvergisting:

Start op 18-19C worttemperatuur.  Zodra de vergisting terug loopt de temp. in 2 stappen verhogen naar 23C. Let op! Het gaat over de wort-temperatuur. Deze wijkt bij flinke vergisting behoorlijk af van de omgevingstemp.

Een hogere temp geeft meer esters (zoals banaan) wat karakteristiek is voor dit bier


Nagisting op fles: 3 weken op 23C   (met dezelfde gist)

Redelijk veel CO2, waarschijnlijk 7-8 g/l bottelsuiker



Onze sponsoren