Bakhei Dubbel
Bakhei Dubbel
Datum: nov 2021
Van: Wil Peters
Klasse: D
Bier stijl: Dubbel
Recept gegevens
Batchgrootte: 20 liter
Kooktijd: 70 min
Alcohol percentage: 8,1%
Begin SG: 1070
Eind SG: 1017
EBC (kleur): 63
IBU (bitterheid): 30
Ingrediënten
| Ingrediënt | Hoeveelheid | Kooktijd | Waarde | Bijzonderheden |
|---|---|---|---|---|
| Pilsmout | 4,8 kg | 3 EBC | ||
| Cara Crystal mout | 0,66 kg | 120 EBC | ||
| Chocolademout ontbitterd | 0,03 kg | 800 EBC | ||
| Tarwemout | 0,1 Kg | 3 EBC | ||
| East Kent Goldings hop | 57 gram | 70 min | 5,1% | Bloemen |
| East Kent Goldings hop | 25 gram | 2 min | 5,1% | Bloemen |
| Donkere kandijsuiker | 800 g | 10 min | 35 EBC | |
| Gist: Saf Ale BE-256 | 11g | Korrelgist 1 zakje/20L | ||
| Opkweek uit flesje Westmalle Dubbel of Tripel | maak een giststarter | alternatief voor BE-256 | ||
| Maischwater | 16 L | Bij 2,8 L/Kg | ||
| Spoelwater | 20L | Bij gemiddeld koken |
Maisch schema
| Temperatuur [C] | 38 | 50 | 62 | 72 | 78 |
| Tijd [min] | 5 | 10 | 30 | 30 | 5 |
Van de brouwer
Dit bier is vernoemd naar buurtschap de Bakhei in Boekend (gemeente Venlo).
Als je de BE-256 gist gebruikt laat het jongbier tijdens de hoofdgisting dan niet te lang op de gist staan om bijsmaak door autolyse te voorkomen. Normaal kun je na ong 4 dagen overhevelen (of bij een CCT slurry aftappen)