Bakhei Dubbel

Bakhei Dubbel

Datum: nov 2021
Van: Wil Peters
Klasse: D
Bier stijl: Dubbel

Recept gegevens

Batchgrootte: 20 liter
Kooktijd: 70 min
Alcohol percentage: 8,1%
Begin SG: 1070
Eind SG: 1017
EBC (kleur): 63
IBU (bitterheid): 30

Ingrediënten

Ingrediënt Hoeveelheid  Kooktijd  Waarde   Bijzonderheden 
 Pilsmout 4,8 kg
 3 EBC
 Cara Crystal mout 0,66 kg
 120 EBC
 Chocolademout ontbitterd 0,03 kg
 800 EBC
 Tarwemout 0,1 Kg
 3 EBC





 East Kent Goldings hop 57 gram 70 min 5,1% Bloemen
 East Kent Goldings hop 25 gram 2 min 5,1% Bloemen
 Donkere kandijsuiker 800 g10 min 35 EBC





 Gist: Saf Ale BE-256 11g

 Korrelgist 1 zakje/20L
 Opkweek uit flesje Westmalle Dubbel of Tripel   maak een giststarter 

 alternatief voor BE-256
 Maischwater 16 L

 Bij 2,8 L/Kg
 Spoelwater 20L

 Bij gemiddeld koken


Maisch schema

Temperatuur [C]   38   50   62   72   78 
Tijd [min] 5 10 30 30 5

Van de brouwer

Dit bier is vernoemd naar buurtschap de Bakhei in Boekend (gemeente Venlo).

Als je de BE-256 gist gebruikt laat het jongbier tijdens de hoofdgisting dan niet te lang op de gist staan om bijsmaak door autolyse te voorkomen. Normaal kun je na ong 4 dagen overhevelen (of bij een CCT slurry aftappen)

Recept downloaden als Excel blad:   Klik hier

Onze sponsoren