Extra Stout The Dude

Extra Stout The Dude

Dit recept is oorspronkelijk gemaakt voor 13 liter  Het is omgerekend naar 20L

Het is een zeer donker, moutig , zoetig en krachtig volmoutbier dat het beste op handmatige wijze gebrouwen kan worden.  Het is te zwaar voor de meeste halfautomaten.

Datum van plaatsing: 27 juli 2024 door Wil Peters
Van: Hans van Roosmalen
Klasse: D
Bier stijl: Export Stout

Recept gegevens

Batchgrootte: 20 liter
Kooktijd: minimaal 75 min
Alcohol percentage: 10,9%
Begin SG: 1102 !
Eind SG: 1022
EBC (kleur): 239
IBU (bitterheid): 31

Ingrediënten

Ingrediënt Hoeveelheid  Kooktijd  Waarde   Bijzonderheden 
  Palemout  6776 g
 9 EBC Dingemans
  Gerstevlokken  770  g
 3 EBC
  Munchener mout  616 g
 15 EBC Brewferm
  Chocolade B  400g
 850 EBC  Black Swaen
  Geroosterde gerstemout  100 g
 1400 Best Malz





 E.K. Goldings hop 85 gram 75 min  4,6% Bloemen
 E.K. Goldings hop 54 gram 2 min  4,6% Bloemen





 Gist: Mangrove Jack's M44   11g

 Korrelgist 1 zakje/20L 





 Maischwater 20,6 L

 Bij 2,4 L/Kg
 Spoelwater 21,6 L

 Bij gemiddeld koken


Maisch schema

 Temperatuur [C]   38   62   67   72   78 
 Tijd [min]
 45 20  10 2



Van de brouwer

Succes!

Recept downloaden als Excel blad:   Klik hier

Onze sponsoren