Extra Stout The Dude
Extra Stout The Dude
Dit recept is oorspronkelijk gemaakt voor 13 liter Het is omgerekend naar 20L
Het is een zeer donker, moutig , zoetig en krachtig volmoutbier dat het beste op handmatige wijze gebrouwen kan worden. Het is te zwaar voor de meeste halfautomaten.
Datum van plaatsing: 27 juli 2024 door Wil Peters
Van: Hans van Roosmalen
Klasse: D
Bier stijl: Export Stout
Recept gegevens
Batchgrootte: 20 liter
Kooktijd: minimaal 75 min
Alcohol percentage: 10,9%
Begin SG: 1102 !
Eind SG: 1022
EBC (kleur): 239
IBU (bitterheid): 31
Ingrediënten
Ingrediënt | Hoeveelheid | Kooktijd | Waarde | Bijzonderheden |
---|---|---|---|---|
Palemout | 6776 g | 9 EBC | Dingemans | |
Gerstevlokken | 770 g | 3 EBC | ||
Munchener mout | 616 g | 15 EBC | Brewferm | |
Chocolade B | 400g | 850 EBC | Black Swaen | |
Geroosterde gerstemout | 100 g | 1400 | Best Malz | |
E.K. Goldings hop | 85 gram | 75 min | 4,6% | Bloemen |
E.K. Goldings hop | 54 gram | 2 min | 4,6% | Bloemen |
Gist: Mangrove Jack's M44 | 11g | Korrelgist 1 zakje/20L | ||
Maischwater | 20,6 L | Bij 2,4 L/Kg | ||
Spoelwater | 21,6 L | Bij gemiddeld koken |
Maisch schema
Temperatuur [C] | 38 | 62 | 67 | 72 | 78 |
Tijd [min] | 45 | 20 | 10 | 2 |
Van de brouwer
Succes!