Rochefort 10

Rochefort 10


Datum: september 2018
Van: Theo en Wil
Klasse: D
Bier stijl: Quadrupel

Recept gegevens

Batchgrootte: 20 liter
Kooktijd: 75 min
Alcohol percentage: 10%
Begin SG: 1106
Eind SG: 1024
EBC (kleur): 46
IBU (bitterheid): 24

Ingrediënten

Ingrediënt Hoeveelheid  Kooktijd  Waarde   Bijzonderheden 
Extra pale premium 6,5 kg
 2,5 EBC
Carahell 1,4 kg
 25 EBC
Black mout ontbitterd 30 g
 1200 EBC 




  
 Hallertau Perle (D) 36 g 75 min5,7% Bloemen
 East Kent Goldings 34 g 15 min 4,6% Bloemen
 Saaz 30 g 1 min 2.3% Bloemen





 Rietsuiker  300g 1 min 6 EBC
 Donkere kandijsuiker 600 g 1 min 35 EBC





Gist: M31  Mangrove Jack's  1 zk

 Korrelgist 1 zakje/20L










 Koriander 7 g

 Gekneusd
 Kardemon 2 zaadjes 10 min
 2 zaadjes uit een pit gekneusd 


 10 min
  

Maischwater: 22,2 L




 Bij 2,8 L/Kg
Spoelwater: 16 L


 Bij gemiddeld koken

Maisch schema

Temperatuur [C]  52   60   63  70   78  
Tijd [min] 15 25 30 15 5

Opmerkingen van de brouwer

Dit recept is oorspronkelijk van Theo L. maar de verhoudingen zijn bij deze versie door Wil op een aantal punten aangepast om het het meer in overeenstemming te brengen met een Rochefort 10.

Let op: de gist is ietwat diastatisch waardoor de vergisting lang door kan gaan. Wacht met bottelen tot het goed uitgegist is.  Je kunt eventueel een bottelgist gebruiken zoals Fermentis F2 of Lallemand CBC 1 omdat hergisting soms slecht op gang komt door het hoge alc. %.


Recept downloaden als Excel blad:   Klik hier

Onze sponsoren