Honing Tripel

Honing Tripel 

Dit recept is bij de Dionysos Voorjaarskeuring 2021 beloond met 83 punten en werd omschreven als een zeer mooi bier met een moie honingtoets.

Datum van plaatsing: 8 dec 2023

Datum recept: februari 2023
Van: Erik en Hans Willemsen
Klasse: V
Bier stijl: Tripel met honing

Recept gegevens

Batchgrootte: 20 liter
Kooktijd: 70 min
Alcohol percentage: 9,7%
Begin SG: 1072
Eind SG: 1017
EBC (kleur): 18
IBU (bitterheid): 29

Ingrediënten

 Ingrediënt Hoeveelheid  Kooktijd  Waarde  Bijzonderheden 
 Pilsmout 5,8 kg
 3 EBC
 Biscuitmout 0.30 kg
 50 EBC
 Cara Red mout 0,30 kg
 50 EBC





 Magnum 15 90 13,2% Bloemen
 Styrian Goldings 9 gram 90 min 3,4%Bloemen
 East Kent Goldings 20 gram 10 min 5,7% Bloemen
 Styrian Goldings 13gram 10 min 3,4% Bloemen
 Koriander 11 gram 10 min
Gekneusd (niet te fijn) 
 Sinaasappelschil 11 gram 10 min
 gedroogd, zurig     
 M47 Begian Abbey    11g (1 zakje)

 Mangrove Jack
Honing 0,64 Kg

 Bij 2e vergistig toevoegen (in mandfles) 

Maisch schema

 Temperatuur [C] 52  62  72  78        
 Tijd [min]1030305

Opmerkingen van de brouwer

Honing toevoegen bij 2e vergisting. In het Excel-blad wordt bij de berekening van het verwacht SG in het gistvat deze honing al mee gerekend. Je moet de bijdrage van de honing er dus vanaf tellen waarmee het verwacht SG in gistvat is dus ong. 1072 is.

Recept downloaden

Klik hier

Onze sponsoren