Honing Tripel
Honing Tripel
Dit recept is bij de Dionysos Voorjaarskeuring 2021 beloond met 83 punten en werd omschreven als een zeer mooi bier met een moie honingtoets.
Datum van plaatsing: 8 dec 2023
Datum recept: februari 2023
Van: Erik en Hans Willemsen
Klasse: V
Bier stijl: Tripel met honing
Recept gegevens
Batchgrootte: 20 liter
Kooktijd: 70 min
Alcohol percentage: 9,7%
Begin SG: 1072
Eind SG: 1017
EBC (kleur): 18
IBU (bitterheid): 29
Ingrediënten
Ingrediënt | Hoeveelheid | Kooktijd | Waarde | Bijzonderheden |
---|---|---|---|---|
Pilsmout | 5,8 kg | 3 EBC | ||
Biscuitmout | 0.30 kg | 50 EBC | ||
Cara Red mout | 0,30 kg | 50 EBC | ||
Magnum | 15 | 90 | 13,2% | Bloemen |
Styrian Goldings | 9 gram | 90 min | 3,4% | Bloemen |
East Kent Goldings | 20 gram | 10 min | 5,7% | Bloemen |
Styrian Goldings | 13gram | 10 min | 3,4% | Bloemen |
Koriander | 11 gram | 10 min | Gekneusd (niet te fijn) | |
Sinaasappelschil | 11 gram | 10 min | gedroogd, zurig | |
M47 Begian Abbey | 11g (1 zakje) | Mangrove Jack | ||
Honing | 0,64 Kg | Bij 2e vergistig toevoegen (in mandfles) |
Maisch schema
Temperatuur [C] | 52 | 62 | 72 | 78 | |
Tijd [min] | 10 | 30 | 30 | 5 |
Opmerkingen van de brouwer
Honing toevoegen bij 2e vergisting. In het Excel-blad wordt bij de berekening van het verwacht SG in het gistvat deze honing al mee gerekend. Je moet de bijdrage van de honing er dus vanaf tellen waarmee het verwacht SG in gistvat is dus ong. 1072 is.