Appelsoep
Appelsoep
(6 personen)
Benodigdheden
2,5 eetlepel olijfolie
1 ui fijn gesneden
2 stengels bleekselderij fijn gesneden
1 teentje knoflook fijn gesneden
50 gram gerookte spekjes
1 kleine aardappel geschild en fijn gesneden
4 appels (geschild), klokhuis verwijderd en grof gesneden blokjes
175 ml appels cider 500 ml kippen bouillon
2 takjes tijm foelie beetje enkele takjes bladpeterselie
Optioneel 240 gram geraspte kaas (cheddar of provelone).
Optioneel geroosterde pompoenpitten
Bereiding
Verhit de olie in de pan, roerbak de ui, bleekselderij en knoflook en spekblokjes 3 tot 4 minuten. Voeg de appels en aardappel toe en roer goed door. Voeg de tijm, folie, cider en bouillon toe en breng aan de kook. Laat de soep 25 min zacht door koken. Haal van het vuur en verwijder de tijm takjes en pureer fijn met een blender. Verdeel de kaas en/ of de geroosterde pompoenpitten over de soep of later de borden. Breng op smaak met zout en peper.
Serveren met brood.
