Miniquiches

Miniquiches met Shii-take

Ingrediënten

6 plakjes bladerdeeg (diepvries)

3 bakjes shii-take (paddestoelen a 100 gr)

2 teentjes knoflook

1 el olijfolie

½ zakje verse bieslook (a 25 gr)

½ zakje pijnboompitten (a 50 gr)

zout en versgemalen peper

3 eieren

1 bekertje slagroom (125 ml)

boter om in te vetten

Bereidingswijze

1. Deeg in ca. 5 minuten laten ontdooien.

2. Shii-takes schoonvegen en in plakjes snijden.

3. Knoflook pellen en fijnsnipperen. In koekenpan olie verhitten, shii-takes en knoflook ca. 2 minuten al omscheppend bakken.

4. Pan van vuur nemen. Bieslook erboven fijn knippen, pijnboompitten toevoegen.

5. Paddestoelmengsel op smaak brengen met peper en zout.

6. In kom eieren loskloppen met slagroom, zout en peper.

7. Oven voorverwarmen op 200°C. (In magnetron) boter smelten.

8. Zes vormpjes dun invetten en elk met een plakje deeg bekleden. Overhangend deeg langs de rand afsnijden.

9. Paddestoelmengsel over de vormpjes verdelen. Eimengsel voorzichtig over vulling in vormpjes schenken, tot net onder de rand.

10. Miniquiches ca. 30 minuten in midden van de oven gaar en goudbruin bakken. Quiches uit de oven nemen en warm serveren.

Tip: De miniquiches kunnen helemaal worden voorbereid, zelfs een dag van tevoren. Laat de quiches na het bakken afkoelen en bewaar ze in aluminium verpakt in de koelkast. Vóór serveren 10 minuten opwarmen in de oven.

miniquiches.jpg
Miniquiches met Shii-take

Onze sponsoren