Mojo Picon

Ingredienten:

-5 pepertjes

-5 tenen knoflook

-paprika naar smaak

-1 tl zeezout

-1 tl komijnpoeder

-1 el lichtbruine basterdsuiker

-15 ml azijn

-100 ml olijfolie

Voorbereiding:

Pepertjes schoonmaken en in grove stukken snijden. evt zaden en zaadlijsten verwijderen. Laat ze erin als je van wat meer pittiheid houdt

Knoflook persen

Door paprika toe te voegen kun je de scherpte van de pepers evt wat afzwakken, dit is ook afhankelijk van de gebruikte pepers.

Bereiden:

Alles in de blender en pureren tot een dikke lobbige saus.


Tip:

Je kunt de pittigheid aanpassen door andere pepers te gebruiken of door de pitjes en/of zaadlijstjes al dan niet mee te pureren.

Het aantal paprika’s is ook naar smaak; rode zijn zoeter dan groene.


Lekker bij rood vlees, als marinade en bij de bbq.

Evt bij Indische gerechten ipv sambal.

Mojo_Picon.jpg
Mojo Picon

Onze sponsoren