Gilde Blog

Auteurs

ONK 2023

Open Nederlands Kampioenschap amateurbierbrouwen (ONK) 2023

De belangstelling voor speciaal bier heeft de laatste jaren een enorme vlucht genomen. Daarnaast zijn er steeds meer bier liefhebbers die hun eigen bier brouwen. Ondertussen kent Nederland ongeveer 12000 amateurbierbrouwers en veel daarvan zijn lid van een brouwvereniging. Deze brouwverenigingen organiseren jaarlijks wedstrijden waaraan amateurbierbrouwers kunnen deelnemen. De bekendste, grootste en meest prestigieuze wedstrijd is het Open Nederlands Kampioenschap, kortweg het ONK.

In 2023 wordt het ONK georganiseerd door het Gilde Dionysos, het Noord-Limburgse gilde voor het maken van bier, kaas, likeur en wijn. De prijsuitreiking van het ONK 2023 zal plaatsvinden op zaterdag 3 juni 2023 op het terrein van het Openluchtmuseum de Locht in Melderslo, Noord-Limburg. Er zullen vermoedelijk zo’n 600 bieren worden ingestuurd door een paar honderd deelnemers.

In het weekend van 3 en 4 juni 2023 zal in het Openluchtmuseum de Locht ook een tweedaags bier- en belevingsfestival georganiseerd worden met bieren en streekproducten uit de regio. Op dit festival zullen ongeveer 8 commerciële brouwerijen hun bieren verkopen aan de bezoekers. Geen grote brouwerijen, maar kleine, lokale brouwerijen met een bijzonder aanbod. Er zal ook veel aandacht zijn voor amateurbierbrouwen door middel van lezingen en demonstraties. Daarnaast zal Noord-Limburg op de kaart worden gezet als culinaire regio. Er zal worden samengewerkt met producenten van asperges, champignons, bosbessen, enzovoort om origineel, lokaal ‘street food’ aan te bieden aan de bezoekers.

Het Openluchtmuseum de Locht is de perfecte plek voor dit evenement en de bezoekers van het festival zullen ook het museum zelf kunnen bezoeken. Er zal live muziek zijn en er worden gratis busverbindingen naar de treinstations van Horst en Venray opgezet om het gebruik van openbaar vervoer te stimuleren. Er worden ongeveer 750 bezoekers per dag verwacht.

Openluchtmuseum de Locht


ALV 2023 & BBQ lezing
18apr

ALV 2023 & BBQ lezing

Op maandag 17 april was de Algemene Leden Vergadering. Er waren 42 leden aanwezig. Vermoedelijk was de belangstelling zo groot omdat er...

Preuvenement 4 juli 2022
05jul

Preuvenement 4 juli 2022

Beste allemaal, Na twee jaar was het eindelijk weer mogelijk om een preuvenement te organiseren. De weergoden waren ons dit jaar gunstig...

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen

Onze sponsoren