Nieuws

Fantastisch ONK!

Op 3 en 4 juni vond het ONK2023 en Bierfestival de Locht plaats op de locatie van het gelijknamige openluchtmuseum in Melderslo, Noord-Limburg.

Zaterdag 3 juni was de eerste dag van het bierfestival bij de Locht, georganiseerd door Gilde Dionysos. In de ochtend kwamen de brouwers naar Melderslo om hun stand op te bouwen en vanaf 12 uur mochten de eerste bierliefhebbers naar binnen. Op deze 1e dag mochten we zo’n 500 bezoekers verwelkomen, waarvan vele amateur bierbrouwers. Onder het genot van lekker eten en livemuziek waren er tientallen speciaal bieren te proeven. Verder waren er ook een drietal lezingen die goed bezocht werden. Op deze dag werd ook de uitslag bekend gemaakt van de Open Nederlandse Kampioenschappen amateur bierbrouwen. (ONK 2023).
De brouwers kregen in diverse klassen punten toegewezen door de BKG jury. Er kan er uiteraard maar een de beste zijn, en dat was dit jaar Marco de Vries uit Hulst. Hij mag zich met zijn Quadrupel (op hout) beste amateur bierbrouwer 2023 noemen. Hij ontving een oorkonde, de wisseltrofee en een Grainfather G40 brouwsysteem, beschikbaar gesteld door de hoofdsponsor Unibrew uit Beek en Donk.

Zondag 4 juni was de 2e dag van het festival. De sfeer was wederom opperbest en het weer kon ook niet beter zijn geweest. Er waren wel wat minder bezoekers, maar dat mocht de pret niet drukken. Men heeft zich prima vermaakt met het proeven van de verschillende bieren en de stemmige muziek.

Al met al kijken we als organiserende vereniging terug op een zeer geslaagd evenement! Mede door de inzet van de vele vrijwilligers van ons Gilde hebben we het ONK voor amateurbierbrouwers, dat door corona wat op de achtergrond was geraakt, weer prominent op de kaart weten te zetten. Wij wensen de Roerstok, de vereniging die het stokje van ons gaat overnemen volgend jaar, veel succes met de voorbereidingen!

Een opmerking willen we hier nog graag plaatsen: We krijgen momenteel veel reacties betreffende de bieren die zijn ingezonden voor de Hertog Jan Challenge. Men vindt hier geen keuringsrapport over terug. Helaas heeft Hertog Jan geen gebruik gemaakt van de BKG formulieren. We hebben daarom geen inzicht in de gedetailleerde keuringsresultaten en zijn daar als organiserende vereniging ook niet gelukkig mee. We hebben dit teruggekoppeld aan Hertog Jan. Hopelijk komt HJ alsnog met wat meer uitleg. Excuses voor het ongemak.

Kijk op de ONK website voor een mooie sfeerimpressie.

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen

Onze sponsoren