Saison Eigewies
Saison Eigewies
Dit bier van Erik en Hans behaalde 84 punten bij de Dionysos bokaalkeuring 2023
Datum plaatsing: 9 dec 2023
Van: Erik en Hans Willemsen
Klasse: A
Bier stijl: Saison
Recept gegevens
Batchgrootte: 20 liter
Kooktijd: 70 min
Alcohol percentage: 5,6%
Begin SG: 1050
Eind SG: 1011
EBC (kleur): 12
IBU (bitterheid): 27
Maiswater: 4L/Kg = 16,5 L Spoelwater: 17,5L
Ingrediënten
Ingrediënt | Hoeveelheid | Kooktijd | Waarde | Bijzonderheden |
---|---|---|---|---|
Pilsmout | 3,48 Kg | 4 EBC | ||
Munchener type 1 mout | 0,265 Kg | 13 EBC | ||
Munchener type 2 | 0,081 Kg | 120 EBC | ||
Tarwemout | 0,323 Kg | 4 EBC | ||
Hallertau Hersbrucker hop | 26 g | 70 min | 4% | Hop bloemen |
East Kent Goldings hop | 19 gram | 70 min | 4% | Hop bloemen |
Styrian Goldings hop | 15 gram | 70 min | 2,8% | Hop bloemen |
Saaz hop | 15 g | 1 min | 3,4 | Hop bloemen |
Gist: 3711 French Saison | 11 g | Wyeast smack pack |
Maisch schema
Temperatuur [C] | 45 | 52 | 63 | 72 | 78 |
Tijd [min] | 10 | 45 | 35 | 1 |
Opmerkingen van de brouwer
Het oorspronkelijke recept was voor 25L en is omgerekend naar 20L. Vandaar de getallen in 3 decimalen. Ik heb een giststarter van 500 mL gemaakt omdat een smack pack Wyeast vloeibare gist eigenlijk net te weinig is voor 20L
Recept downloaden
Recept als Excel blad downloaden: klik hier