Weihenstephaner Vitus
Weihenstephaner Vitus
Datum: feb 2018
Van: Wil Peters
Klasse: C
Bier stijl: Weizenbock
Recept gegevens
Batchgrootte: 20 liter
Kooktijd: 75 min
Alcohol percentage: 6,9%
Begin SG: 1062
Eind SG: 1013
EBC (kleur): 15,6
IBU (bitterheid): 19,5
Ingrediënten
Ingrediënt | Hoeveelheid | Kooktijd | Waarde | Bijzonderheden |
---|---|---|---|---|
Pilsmout | 1,9 Kg | 3 EBC | ||
Tarwemout | 2,7 Kg | 3 EBC | ||
Munchener | 0,7 Kg | 15 | ||
Hallertau Perle | 28 gram | 70 min | 5,7% | Hop bloemen |
Hallertau mittelfrüh | 10 gram | 1 min | 4,8% | Hop bloemen |
Gist: Safbrew WB06 | 11 g | 2 zakjes |
Maisch schema
Temperatuur [C] | 45 | 50 | 62 | 72 | 78 |
Tijd [min] | 10 | 10 | 30 | 20 | 5 |
Opmerkingen van de brouwer
Vergisting bij 18- 20C. Bij hogere Temperatuur onstaan meer esters en wordt het fruitiger. Eventueel kun je ook een van beide hoppen 2 als aroma- en bitterhop nemen. Corrigeer de hoeveelheid bitterhop na aankoop van de hop als het alphazuur % anders is.
Recept downloaden
Recept als Excel blad downloaden: klik hier