Weihenstephaner Vitus

Weihenstephaner Vitus

Datum: feb 2018
Van: Wil Peters
Klasse: C
Bier stijl: Weizenbock


Recept gegevens

Batchgrootte: 20 liter
Kooktijd: 75 min
Alcohol percentage: 6,9%
Begin SG: 1062
Eind SG: 1013
EBC (kleur): 15,6
IBU (bitterheid): 19,5

Ingrediënten

 Ingrediënt                     Hoeveelheid    Kooktijd  Waarde    Bijzonderheden   
 Pilsmout 1,9 Kg
 3 EBC
 Tarwemout 2,7 Kg
 3 EBC
Munchener 0,7 Kg
 15





 Hallertau Perle 28 gram 70 min 5,7%  Hop bloemen
 Hallertau mittelfrüh 10 gram 1 min 4,8% Hop bloemen
 Gist: Safbrew WB06     11 g

  2 zakjes 


Maisch schema

Temperatuur [C]     45   50   62   72    78    
Tijd [min] 10 10 30 20  5


Opmerkingen van de brouwer

Vergisting bij 18- 20C. Bij hogere Temperatuur onstaan meer esters en wordt het fruitiger. Eventueel kun je ook  een van beide hoppen 2 als aroma- en bitterhop nemen. Corrigeer de hoeveelheid bitterhop na aankoop van de hop als het alphazuur % anders is.

Recept downloaden

Recept als Excel blad downloaden:  klik hier

Onze sponsoren