Gilde Blog

Auteurs

Fietstocht 2021

Na een jaar uitstel eindelijk weer een activiteit van Dionysos: De jaarlijkse fietstocht.
We hadden Mariëlle en Hans bereid gevonden om bij hun in Sevenum te starten, een beslist handige startplek met veel parkeer mogelijkheid en de middag begon met een lekker bakje koffie met vlaai.
Nadat iedereen de fiets start klaar had staan gingen we op pad. De groep bestond uit zo'n 20 personen met grotendeels E-Bikes. We fietsten onder een lekker zonnetje binnendoor richting Kronenberg, waar we langs een groot Hippisch paardensport centrum kwamen, daarna door langs de Golfbaan naar Amerika en vervolgens richting Horst door de Schadijker bossen. Aan de Venrayseweg in Horst zouden we de lunch doen en stond Truus klaar met soep koffie en thee.
We hadden prachtig weer en zaten allemaal buiten op voldoende afstand.
Na de pauze gingen we verder richting Horst zuid, waar we een smal pad in moesten en het beter was om te lopen. Zo konden we toch af en toe stil staan bij oude uitdrukkingen en spreuken met toelichting op de schildjes langs het pad, die de meesten wel herkenden.
Na wat omwegen bereikten we tegen 4 uur onze eindbestemming oftewel de Wijngaard Zerums Genieten. Hans ging ons met beamer beelden wat laten zien over de aanleg van hun wijngaard en verdere plannen voor de toekomst.
Nu waren we wel aan wat lekkers toe en we gingen in de wijngaard aan lange tafels genieten van lekkere wijnen van eigen bodem met verschillende soorten brood en kaasjes bij nog steeds 20 graden…was het goed toeven.
Al met al een zeer geslaagde dag  met dank aan Mariëlle en Hans voor hun gastvrijheid en schitterende lokatie. 
 

De Wijncommissie


Biergroep bijeenkomst 22 feb 2022
21feb

Biergroep bijeenkomst 22 feb 2022

Op maandag 21 februari was er eindelijk weer een bijeenkomst van de biergroep! Met een mooie opkomst van 32 brouwers. Als eerste thema...

Quadrupel op hout
01nov

Quadrupel op hout

Auteur: Wil Peters Laatste update: 28 feb 2021     12 juni 2020      Biercommissie vergadering De coronamaatregelen worden na de Corona...

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen

Onze sponsoren