Nieuws

Brouwen voor het ONK2023

De ONK commissie is druk bezig met de voorbereidingen voor het Open Nederlands Kampioenschap amateurbierbrouwen dat volgend jaar door Dionysos georganiseerd wordt. Meer informatie over dit evenement is te lezen in dit BLOG

Er is ondertussen ook meer informatie beschikbaar voor de deelnemers en dat zetten we hieronder op een rij:

Het keuren van de bieren zal worden uitgevoerd door keurmeesters van het Bier Keurmeesters Gilde, het BKG. Meer informatie over de manier van keuren, inclusief de actuele biertypen lijst, is te vinden op de website van het BKG. Er kunnen bieren worden ingezonden in 6 verschillende klasses: de standaard klasses A t/m D, de vrije klasse en de kloonbier klasse.

Het kloonbier van 2023 is: Grand Prestige van Hertog Jan.

De bieren mogen worden ingeleverd in 3 soorten flesjes: euro flesjes van 0.3 cl, longneck flesjes van 0.33 cl en vichy flesjes van 0.33 cl.

De inschrijving voor het ONK start per 1 januari 2023. De inschrijving wordt gesloten per 1 april 2023, maar wacht straks niet te lang want er is een maximum aan het aantal inschrijvingen.

De bieren moeten worden ingezonden tussen 1 april 2023 en 15 april 2023. Meer informatie over de manier van inzenden zal later bekend worden gemaakt. De logistiek rondom het inzenden wordt overigens verzorgd door de Friese amateur bierbrouwvereniging De Koperen Tsjettel.

Voor vragen of opmerkingen kun je contact opnemen met de ONK organisatie via onderstaand email adres.

Email: onk2023@gildedionysos.nl.

Data:

Start inschrijving: 1 januari 2023

Inzenden van de bieren: 1 t/m 15 april 2023

Uitslag en prijsuitreiking op bierfestival de Locht: 3 juni 2023

Links

Bier Keurmeester Gilde: https://www.bierkeurmeestersgilde.nl

ONK inschrijvingen en uitslagen: https://www.onkbrouwen.nl

 

 

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen

Onze sponsoren